Groepsles

Fitnessles

De fitnessles, op een vast tijdstip in de week, duurt een uur. Er wordt een half uur gezamenlijk getraind waaronder een warming up, cooling down, conditietraining en/of specifieke spierkrachtoefeningen. De overige tijd wordt er begeleid getraind op fitnessapparaten. Het is een gevarieerde groepstraining met een maximum aantal personen van 18.

Aerofit

Deze les wordt gegeven op maandag- en donderdagochtend en tijdens deze les gaat het er pittig aan toe. Er wordt in groepsverband getraind met behulp van steps, matjes, dynabands en/of lichte gewichtjes. Zowel kracht, lenigheid als uithoudingsvermogen en conditie komen aan bod.

Rugfitness

Binnen de praktijk voor fysiotherapie is het ons opgevallen dat patiënten met reeds langer bestaande klachten van pijn, bewegingsbeperkingen etc. over het algemeen een slecht houdingsgevoel, een matige conditie en/of angst voor bewegen hebben. Deze fitnessles in groepsverband is daarom specifiek bedoeld voor mensen met (chronische) rugklachten.

Specifiek rugprogramma

Het is mogelijk een specifiek rugprogramma te volgen. Dit programma bestaat uit het verbeteren van de algehele conditie en het spiercorset rond de wervelkolom. In onze zaal staat specifieke oefenapparatuur voor rug- en buikspieren van het merk DAVID. Ook mensen die reeds lange tijd klachten hebben of zoals het heet ‘uitbehandeld’ zijn, kunnen hiermee in sommige gevallen nog vooruitgang boeken.