Infrarood sauna

Sauna’s staan reeds lang bekend om hun belangrijke therapeutische voordelen. Het nemen van een sauna werkt ontspannend, vermindert stress, helpt u bij het afslanken en het versoepelt uw spieren. In ons Fysio-Fit centrum kunt u gebruik maken van een 1 à 2-persoons infrarood sauna, waarbij een aangename temperatuur en een comfortabele saunaomgeving samengaan.

Infrarood sauna

  • geeft een activering van bloedvaten en stofwisseling, waardoor een zeer effectieve cardiologische oefening plaatsvindt, die bijdraagt aan de verbetering van uw uithoudingsvermogen;
  • kan de flexibiliteit van het spierweefsel met 10% doen toenemen;
  • kan door het proces dat door transpiratie op gang wordt gehouden een vochtgewichtsverlies geven van een halve kilo. Dit vochtverlies kan worden gecompenseerd door het drinken van water. Het calorieverbruik kan oplopen tot 300 KCal en bij regelmatig gebruik tot wel 600 – 800 KCal;
  • heeft een goed effect op de stofwisseling van de huid;
  • lijkt een rol te kunnen spelen in het gevecht tegen ziekten. Het vele transpireren zorgt voor een verwijdering van afvalstoffen. De capaciteit ten aanzien van uitscheiding, ontgifting en reiniging door stimulering van de zweetklieren wordt vergroot.
  • verhoogt de bloedcirculatie, waardoor meer zuurstof wordt toegediend aan pijnlijke spieren. Melkzuur, een afvalproduct uit de spieren, wordt sneller afgevoerd. Hierdoor herstelt een geblesseerde spier sneller.

In enkele gevallen kan het gebruik van een sauna worden afgeraden. Raadpleeg daarom uw arts of specialist voordat u gebruik maakt van de infrarood sauna.

Indien u gebruik wilt maken van onze infrarood sauna kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 0318-415347 of via email.

Kosten infrarood sauna

per keer: € 4,50
per 10 keer: € 39,-

Betaling contant en vooraf aan het gebruik van de sauna!