van der Toolen

Fysiotherapie

Maak kennis met onze praktijk voor fysiotherapie. Door de vele faciliteiten die wij bieden, acht behandelkamers, een zwembad, een fitnessruimte met moderne apparatuur, weten veel mensen ons te vinden. U kunt bij ons terecht op doorverwijzing van de huisarts of specialist, maar uiteraard ook op eigen verzoek.

Hoe werken wij?

In onze aanpak staat uw herstelproces centraal. Daarbij vragen we een actieve inbreng van u als patiënt. Nadat een van de therapeuten een anamnese heeft afgenomen en een uitgebreid onderzoek heeft uitgevoerd, stelt deze een behandelplan op. Dit behandelplan zal berust zijn op wetenschappelijk onderzoek en door de jaren heen effectief gebleken zijn. Samen met u worden er vervolgens passende korte- en langetermijndoelen opgesteld. Zo krijgt u bij ons een behandeling die écht aansluit bij uw persoon en uw klachten.

Hoe waarborgen wij onze kwaliteit?

Onze therapeuten worden regelmatig bijgeschoold, zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied. Daarnaast kent een groot aantal therapeuten bij Van der Toolen een vakinhoudelijke specialisatie. Hierdoor kan er -indien gewenst- intercollegiaal doorverwezen worden.

Manuele Therapie

Onze manueel therapeuten leggen zich toe op het herstellen van gewrichtsfuncties wanneer deze niet goed meer functioneren. Daarnaast zullen zij uw houding en beweging corrigeren waar dit nodig is. Onze therapeuten gebruiken hiervoor diverse technieken. De meest bekende techniek wordt ook wel manipuleren genoemd, in de volksmond beter bekend als ‘kraken’. Correct uitgevoerde manipulaties kunnen een snelle en effectieve bijdrage leveren aan de behandeling van gewrichtsdisfuncties. Meest genoten gevolgen hiervan zijn een verbeterde mobiliteit van het gewricht en afname van gewrichtspijn. Manuele therapie bestaat hiernaast uit fysieke begeleiding en oefeningen. We proberen de patiënt inzicht in zijn lichaam te geven, zodat deze door gezond leven en correct bewegen een vermindering van de klachten zal ondervinden.

Sportfysiotherapie

U bent geblesseerd geraakt tijdens het sporten en u wilt zo snel mogelijk herstellen. Tegelijkertijd wilt u niet voor lange tijd stoppen met sporten. In dat geval kunt u zich het beste laten behandelen door een van onze sportfysiotherapeuten. Sportfysiotherapie is er op gericht om uw sportblessure snel en gericht te verhelpen, zodat u in korte tijd fysiek volledig herstelt. Onze sportfysiotherapeuten weten hoe belangrijk sport en de vereniging voor u zijn en die betrokkenheid ziet u terug tijdens uw behandeling.  Omdat u gedurende de behandeling graag uw conditie wilt behouden maar vanwege uw blessure toch een stapje terug moet doen, kan de therapeut een alternatief trainingsschema voor u opstellen. Op deze manier kunt u op een verantwoorde wijze blijven sporten en tegelijkertijd optimaal herstellen.

Onze sportfysiotherapeuten weten wat er tijdens het sporten gebeurt met uw lichaam en kennen zodoende de oorzaken van uw blessures. Een snelle constatering van de oorzaak is essentieel voor uw herstelproces. De sportfysiotherapeut kan die oorzaak snel constateren, omdat hij als sporter én als therapeut ervaringsdeskundige is.

Tijdens het opstellen van het behandelplan kijkt de sportfysiotherapeut naar uw motoriek en aan de hand hiervan kan een analyse gemaakt worden van uw blessure. Alle aspecten van uw lichaam, zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen, zal de sportfysiotherapeut hierbij betrekken. Vanuit de analyse zal de therapeut een bijpassend behandelplan opstellen dat kan bestaan uit diverse oefenprogramma’s, eventueel in combinatie met trainingsapparatuur.  Herstel naar het conditieniveau ten tijde van voor uw blessure staat altijd centraal. Door constant uw voortgang te evalueren, kan de sportfysiotherapeut beoordelen of het behandelplan en uw aangepaste trainingsschema hieraan bijdragen en eventueel bijgesteld moeten worden. Wanneer u onder behandeling staat bij een van onze sportfysiotherapeuten, merkt u dat u een specialist tegenover u hebt die u écht als sporter benadert.

Hydrotherapie

Bij Praktijk voor Fysiotherapie Van der Toolen bieden we meerdere keren per week hydrotherapie aan. Hydrotherapie is een behandelvorm waarbij therapeutische oefeningen worden uitgevoerd in warm water (34.5 °C). In ons binnenzwembad geven wij op verschillende tijdstippen een lesuur hydrotherapie. Een lesuur hydrotherapie wordt langzaam opgebouwd. U kunt zelf enkele oefeningen doen of bijvoorbeeld een rondje zwemmen, alvorens de behandeling begint. Een van de fysiotherapeuten zal u tijdens de groepsbehandeling begeleiden bij het uitvoeren van diverse oefeningen. De oefeningen helpen u in het behandelproces ten aanzien van uw klachten. Ieder mens kent andere klachten; daarom proberen wij mensen met vergelijkbare klachten in een groep samen te brengen. Hierdoor kan de grootte van de groep variëren. Om deel te kunnen nemen aan onze hydrotherapie is een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk. Hydrotherapie is zeer geschikt voor mensen met reuma, artrose, MS, de ziekte van Bechterew en andere vergelijkbare klachten. Revalidatieprocessen hebben eveneens veel baat bij deze behandelvorm in het water.